Elektrosmog - StralendVrij - Straling meten

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Elektrosmog

Elektrosmog

Elektrosmog is de vervuiling door een mix van verschillende soorten elektrische, magnetische en elektromagnetische stralingsvelden en golven.
De stress die dit kan veroorzaken wordt Elektrostress genoemd. De meeste straling is voor ons niet zichtbaar, slechts een klein gedeelte kan de mens waarnemen, het frequentiegebied van het zichtbaar licht.
De meeste mensen ervaren de straling niet, maar een groeiende groep heeft er wel last van.

Waarom is elektrosmog slecht voor ons?

Al miljarden jaren leven wij in de natuurlijke elektrische, magnetische en elektromagnetische velden en golven van de aarde en het heelal. De meeste velden en golven zijn voor ons niet waarneembaar, kijk naar het aardmagneetveld, de luchtelektriciteit, de radioactiviteit van de aarde en het heelal en de röntgenstralen en UV-stralen van de zon worden tegengehouden door de aardatmosfeer. Pas de laatste jaren zijn wij zelf velden en golven gaan creëren, waardoor de balans van de mens en alles wat leeft wordt verstoord.Welke invloed dit heeft, en vooral op de lange termijn, daarover wordt nog verschillend gedacht.De mens wordt de laatste jaren gezien als een mechanisch en chemisch organisme en niet als een elektromagnetisch wezen. Er zijn dus twee tegenstrijdige visies.Bij bepaling van de maximale grenswaarden van straling wordt alleen rekening gehouden met de mens als mechanisch en chemisch organisme.Er wordt alleen gekeken naar de opwarming van het lichaam en niet dat wij een elektrisch wezen zijn dat aangestuurd wordt door natuurlijke frequenties, deze worden nu verstoord.Straling kan ook een draaggolf zijn waarmee biologische informatie wordt overgebracht en kunstmatige zenders kunnen als stoorzenders inwerken op levende systemen.Electrosmog grijpt in, in de elektromagnetische en biologische processen van het menselijk lichaam. Dat betekend stress voor lichaam en geest, waardoor de eigen herstelkracht van het lichaam wordt aangetast en ziekteverschijnselen kunnen optreden.Bent u futloos en heeft u geen energie meer om de dingen te doen die u vroeger wel deed? Heeft u zich al uitgebreid laten onderzoeken en is er geen oorzaak gevonden? Mogelijk heeft u last van elektrostress. Elektrostress ontstaat als het lichaam continu wordt blootgesteld aan technische stralingsbronnen, die een spanning (stress) in het lichaam opbouwen. Denk daarbij aan radiosignalen, radar, hoogspanningsleidingen, GSM–zenders, DECT–telefoons, WiFi, smartphones etc. De meeste mensen hebben er geen last van, maar sommige mensen krijgen gezondheidsklachten.

 

Straling en kinderen

Scholen kunnen beter voorzichtig omgaan met elektromagnetische straling uit mobiele telefoons, tablets en WIFI. De Raad van Europa (RvE) stelt in een rapport uit 2011 dat kinderen mogelijk worden blootgesteld aan gezondheidsrisico’s, ook wanneer het gaat om stralingsniveaus die onder de huidige veiligheidslimieten liggen. Om eventuele, nog niet onderzochte risico’s te vermijden, pleit de RvE voor een zeer voorzichtige omgang met elektromagnetische straling, vooral op scholen.

In België is de verkoop van mobieltjes aan kinderen zelfs verboden, een voorzorgsmaatregel om kinderen te beschermen tegen de straling die de mobieltjes veroorzaken. Deze wet is in België inmiddels in het Staatsblad gepubliceerd.
In Frankrijk is een wet aangenomen waardoor wifi verboden wordt op kinderdagverblijven. Ook mag er in Frankrijk geen reclame worden gemaakt voor tablets voor kinderen onder de 14 jaar.

Het Duitse milieuministerie in juli 2000 geëist dat kinderen in principe niet met een mobiele telefoon mogen bellen. "Straling van de mobiele telefoon dringen bij volwassenen 9 cm de hersenen binnen en bij kinderen nog dieper", zegt de Zweedse arts Dr. Lehnhart Hardell.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu